- Komerční sdělení -finance
DomůMagazínPravidla, která by měla být dodržována v kuchyni

Pravidla, která by měla být dodržována v kuchyni

Kuchyň je místo, kde si připravujeme ranní kávu, chutnou snídani, oběd nebo večeři. Říká se, že je to místnost, ve které málokdy dokážeme udržet pořádek. Vyvedeme vás však z omylu. Pokud budete dodržovat následující pravidla, čistota v kuchyni bude zaručena!
Smetí ze stolu odstraňte okamžitě

Po dojezení vždy vyprašte ubrus na stole a povrch jídelního stolu důkladně přetřete. Zejména máte-li skleněný jídelní stůl, musíte jej po každém pojídání přetírat, aby nebyl mastný a zacapkaný.

Při vaření větrejte

Nezávislé na tom, zda máte zapnutou digestoř, kuchyň při vaření vždy větrejte. V obtížně dostupných místech se může důsledkem nadměrné vlhkosti tvořit plíseň. Jako správná hospodyňka to určitě neoceníte. Pozor si však dávejte také na závěsy, které vám může snadno shodit právě kynoucí těsto v misce na parapetu.

Dřez omývejte každý den

Nikdy nezapomínejte na mytí dřezu. Nachází se v něm řada bakterií, které mohou ohrozit i vaše zdraví. Na jeho mytí použijte technický papír, popřípadě si vyhraďte na něj jednu houbu. Pomoci vám může také dužina a kůrka citrónu.

Mastnotu nevylévejte do dřezu

V žádném případě nevylévejte mastnou šťávu nebo olej do dřezu. Zanesete tak odtok a způsobíte si nemalé komplikace. Mastnotu otřete do papírových kapesníků, které ji vsají. Ty čím dřív vyhoďte do kontejneru. Zbytečně by vám ve smetném koši smrděly. Špinavé a mastné talíře by měly z jídelního stolu putovat nejprve na kuchyňskou linku, kde je důkladně otřete. Teprve potom omyjete.

zeny

Mohlo by Vás zajímat

PR článek